IK ZAL UW NAAM NIET NOEMEN (2012)

een film van Arno Kranenborg

 

 

Documentaire over kunstenaar en veelbekroond kinderboekenschrijver Ted van Lieshout. Hij zet een grote stap. Niet alleen legt hij de laatste hand aan zijn eerste boek voor volwassenen, hij heeft er ook voor gekozen een controversieel onderwerp ter hand te nemen. In zijn roman Mijn Meneer beschrijft hij een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd, de omgang met een pedofiele man. Voor de documentaire ‘Ik zal uw naam niet noemen’ laat hij regisseur Arno Kranenborg toe tijdens de moeizame totstandkoming van het boek en zijn discussies met familie en vrienden.

De vroege dood van zijn vader en zijn haatliefde verhouding met zijn flamboyante moeder hebben al eerder een plek in Ted van Lieshouts werk gekregen. Nu schrijft hij voor het eerst een roman voor volwassenen. Een niets ontziend boek, geschreven vanuit het perspectief van een kind van 10, waarin hij ook de intieme beschrijvingen van de lichamelijke en seksuele kanten van een dergelijke ongelijke relatie niet schuwt. De worsteling met de heikele thematiek van dit boek is een terugkerend element in dit portret van een eigenzinnig multitalent. Zijn tekenwerk, zijn gedichten, zijn optredens en zijn liedjes; Kranenborg maakt in zijn documentaire ‘Ik zal uw naam niet noemen’, gulzig en functioneel, gebruik van de kunsten die Van Lieshout te bieden heeft om tot een documentaire te komen die recht doet aan Van Lieshouts brede scala aan talenten.

 

I WILL NOT MENTION YOUR NAME (2012)
A film of Arno Kranenborg.


A documentary about the Dutch artist and award winning children’s author, Ted van Lieshout. He takes a risk. He is not only working on his first novel for adults, he additionally chose for a very controversial subject. In this novel “My Mister” an autobiographical story, he describes a radical and comprehensive event from his childhood, namely his relationship as a 10 year old boy, with a 29 year old man. During the production of “My Mister”, van Lieshout gives Arno Kranenborg the opportunity to come close during this laborious process and the discussions with family and friends, while van Lieshout tries to defend his former relationship with his Mister.


The early death of his father and his ambivalent hate-love relationship with his flamboyant mother already found it’s place in the works of author Ted van Lieshout. Currently, for the first time, he writes a novel for adults. An utterly ruthless and sexually explicit book about pedophilia, written from the perspective of a 10 year old boy. His struggle with the tricky theme of this book is a recurrent element in this portrait of a remarkable multi talent.

 

 

CREW & CREDITS

regie / director ARNO KRANENBORG
scenario / screenplay ARNO KRANENBORG / ERIC VELTHUIS
research ERIC VELTHUIS / ARNO KRANENBORG
camera / cinematography STEF TIJDINK, ARNO KRANENBORG
steadycam operator PHILIP HERING
geluid / sound ALEX BOOY, MENNO EUWE
editor STEFAN KAMP/ZEEZICHT MONTAGE
geluidsnabewerking / soundediting BOONBOOY
muziek / score TED VAN LIESHOUT, WOUTER VAN BEMMEL
produktie / produced by ERIC VELTHUIS / KVFILMS
eindredactie NTR / commissioning editor OSCAR VAN DE KROON

Een produktie van KVFILMS in coproduktie met NTR/Uur van de wolf. De produktie kwam totstand met financiële ondersteuning van het Mediafonds.
A production of KVFILMS in co production with NTR/Uur van de wolf. This production was realized with financial support of the Dutch Mediafund.


MET / FEATURING

Ted van Lieshout
Gerry van Lieshout
Gerbrand Bakker
Jacques Dohmen
Mirjam van Hengel, Querido Uitgevers

 

 

 

LINKS

Blog van Ted vam Lieshout: http://tedvanlieshout.nu

 

 

STILLS

click om uit te vergroten / click to entlarge