MAX VELTHUIJS - IS HET LEVEN NIET PRACHTIG! (2003)

een documentaire van Arno Kranenborg

 

TRAILER COMING SOON

 

Een intiem portret van de maker van prentenboeken zoals de internationaal succesvolle boekenserie Kikker. Tijdens het filmen van deze documentaire volgt regisseur Arno Kranenborg de tekenaar tijdens de totstandkoming van zijn laatste kinderboek, Kikker is bedroefd. Doordat Kranenborg toegang heeft tot het persoonlijke leven van de tekenaar en de zakelijke kant van zijn Kikker-imperium, krijgt de kijker een goed beeld van hoe Velthuijs met veel passie toewerkt naar de deadline van zijn nieuwe boek en hoe de uitgeverijen Velthuijs nauwlettend volgen. Zo reist Kranenborg mee naar boekenbeurzen in Duitsland en Italiƫ en krijgt hij een kijkje in de zakelijke gesprekken die hij met hoge bazen van binnen en buitenlandse uitgeverijen heeft.
Daarnaast spreekt de geestelijk vader van Kikker over zijn opvoeding in Den Haag, zoon Viktor en de toekomst van zijn succesvolle boekenreeks. Ook spreekt Velthuijs openlijk over de scheidingsperikelen waarin hij tijdens het filmen van de documentaire verkeert, en zijn angst om hierdoor een deel van de Kikker-rechten te verliezen. Maar men krijgt vooral de schrijver, die in de documentaire tachtig wordt, te zien wanneer hij met veel passie werkt aan de zoveelste prentjes van de over de hele wereld bekende Kikker.

MAX VELTHUIS - ISN'T LIFE BEAUTIFUL! (2003)

a documentary by Arno Kranenborg

An intimate portrait of the author of picture books such as the internationally acclaimed children book series Frog. In this documentary director Kranenborg follows the artist during the creation of his latest children's book named Frog is sad. He joins Velthuijs at his trips to book fairs in Germany and Italy and he gets a peek into the business conversations with big bosses of domestic and foreign publishers. Kranenborg talks with the spiritual father of Frog about his upbringing in The Hague, about his son Victor and about the future of his successful book series. Velthuijs speaks openly about the troubles he has with his divorce and his fear of losing the copyrights of Frog. But above all, one gets to see the writer who turns eighty in the documentary, working with great passion on the umpteenth images of the world famous Frog.

 

 

CREW & CREDITS
regie / director ARNO KRANENBORG
scenario / screenplay ARNO KRANENBORG / JOKE LINDERS
camera / cinematography JOHN APPEL, PETER BRUGMAN
geluid / sound ALEX BOOY
montage / editor STEFAN KAMP
muziek / music WOUTER VAN BEMMEL
geproduceerd / produced by THEOREMA FILMS in coproductie met de VPRO / THEOREMA FILMSin co-production with the VPRO
lengte / duration 50'

MAX VELTHUIJS - IS HET LEVEN NIET PRACHTIG! kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en is uitgezonden door de NPS in het programma Uur van de Wolf.
MAX VELTHUIJS -ISN'T LIFE BEAUTIFUL! was realized with the cooperation of the Dutch Cultural Broadcasting Fund and was broadcasted by the NPS.

 


STILLS
 


DVD

Bestellen via BOL.COM